nieuws

Amsterdam matigt woningbouwproductie

bouwbreed

amsterdam – In de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam worden de komende vijf jaar minder nieuwe woningen gebouwd. Bovendien wil de gemeente het aanbod wijzigen: vrij dure appartementen worden vervangen door betaalbare eengezinswoningen. Volgens wethouder Stadig van volkshuisvesting moet de hoofdstad de komende jaren minder hooi op de vork nemen. Er worden tot 2009 in de […]

amsterdam – In de Westelijke Tuinsteden van Amsterdam worden de komende vijf jaar minder nieuwe woningen gebouwd. Bovendien wil de gemeente het aanbod wijzigen: vrij dure appartementen worden vervangen door betaalbare eengezinswoningen.

Volgens wethouder Stadig van volkshuisvesting moet de hoofdstad de komende jaren minder hooi op de vork nemen. Er worden tot 2009 in de hele stad nog hooguit 46.200 woningen gebouwd. Hij verplaatst de bouw van nog eens 7700 woningen naar een later tijdstip. Elk stadsdeel krijgt een productieplafond. Zijn er te veel plannen, zoals in de Westelijke Tuinsteden, dan mogen de stadsdelen zelf de keuze maken welke projecten worden uitgesteld.

Stadig dringt aan op herziening van veel (eenzijdige) bouwplannen. De kosten moeten omlaag en de opbrengsten omhoog. Amsterdam heeft geen geld meer om financiële tegenvallers op te vangen.

Reageer op dit artikel