nieuws

Zuiderzeelijn: lang genoeg gewacht

bouwbreed Premium

den haag – Het consortium dat wil meebetalen aan de Zuiderzeelijn, zegt moe te worden van de trage besluitvorming van Den Haag over de aanleg van de snelle treinverbinding tussen Schiphol en Groningen. Consortiumleden Ballast Nedam, BAM, ABN Amro, Fluor Daniels en Siemens Nederland wachten al vijf jaar op een besluit. “Er zijn al miljoenen […]

den haag – Het consortium dat wil meebetalen aan de Zuiderzeelijn, zegt moe te worden van de trage besluitvorming van Den Haag over de aanleg van de snelle treinverbinding tussen Schiphol en Groningen.

Consortiumleden Ballast Nedam, BAM, ABN Amro, Fluor Daniels en Siemens Nederland wachten al vijf jaar op een besluit. “Er zijn al miljoenen geïnvesteerd. Je kunt als overheid niet verwachten dat het consortium dat nog jaren blijft doen, er is een grens aan het geduld”, waarschuwde een woordvoerder van Siemens Nederland namens het Consortium Transrapid Nederland.

Minister Peijs (verkeer) mag van de Tweede Kamer de Zuiderzeelijn voorbereiden maar voorlopig geen handtekening zetten. De Kamer wil wachten op het rapport van de commissie-Duivesteijn. Hierin komen adviezen over hoe het parlement in de toekomst meer grip kan houden op grote infrastructurele projecten.

Reageer op dit artikel