nieuws

Vlaardingen neemt proef met milieuklinkers

bouwbreed Premium

vlaardingen – De gemeente Vlaardingen start in november een proef met straatklinkers waaraan titaniumdioxide is toegevoegd. Dat moet als een katalysator werken, waardoor stiktstofdioxide uit de lucht zou neerslaan en wegspoelt met het regenwater. Leverancier van de klinkers is de Belgische firma Marlux, die de klinker eerder al in Antwerpen beproefde. Dat titaniumdioxide een zelfreinigende […]

vlaardingen – De gemeente Vlaardingen start in november een proef met straatklinkers waaraan titaniumdioxide is toegevoegd. Dat moet als een katalysator werken, waardoor stiktstofdioxide uit de lucht zou neerslaan en wegspoelt met het regenwater. Leverancier van de klinkers is de Belgische firma Marlux, die de klinker eerder al in Antwerpen beproefde. Dat titaniumdioxide een zelfreinigende werking heeft is inmiddels aanvaard. Daarom wordt het materiaal ook steeds vaker toegevoegd aan ruiten en gevelpanelen. De claim dat het ook de lucht zuivert is omstreden. De Milieudienst Rijnmond gaat daarom metingen uitvoeren bij het proefvak.

Reageer op dit artikel