nieuws

Van Tuinen leidt Bouwend Nederland

bouwbreed

gouda – BouwNed-directeur J. van Tuinen is na een sollicitatieprocedure per januari 2005 benoemd tot algemeen directeur van Bouwend Nederland in oprichting. Over de benoeming van twee directeuren wordt binnen niet al te lange tijd een beslissing verwacht. De benoeming van Van Tuinen is de opmaat naar de daadwerkelijke fusie van AVBB, Bolegbo-vok, BouwNed, de […]

gouda – BouwNed-directeur J. van Tuinen is na een sollicitatieprocedure per januari 2005 benoemd tot algemeen directeur van Bouwend Nederland in oprichting. Over de benoeming van twee directeuren wordt binnen niet al te lange tijd een beslissing verwacht.

De benoeming van Van Tuinen is de opmaat naar de daadwerkelijke fusie van AVBB, Bolegbo-vok, BouwNed, de civiele betonbouwers van VocBetonbouw en de railinfrabouwers WRI. AVBB-voorzitter L.C. Brinkman wordt de eerste voorzitter.

Onder Van Tuinen komen twee inhoudelijke directies. Eén voor arbeidsverhoudingen en één voor bouweconomie. Ook voor deze directiefuncties is een sollicitatieprocedure opgezet waarnaar de huidige medewerkers van de betrokken organisaties een gooi kunnen doen.

Binnenkort wordt de benoeming van deze functionarissen verwacht. Daaronder vallen dan de diverse senior en junior beleidsmedewerkers. Ook hierbij is de bedoeling dat geput wordt uit de huidige medewerkers.

Binnen de deelnemende organisaties is inmiddels wel enige onrust ontstaan. Volgens de organisatieplaatjes moet Bouwend Nederland het met 118,3 voltijdbanen doen, terwijl er nu nog zo�n tweehonderd zijn. Bijna de helft van de medewerkers zal dus om moeten zien naar andere werkkringen.

Reageer op dit artikel