nieuws

Stijging loonkosten lager dan in EU

bouwbreed Premium

voorburg – De stijging van de loonkosten per uur in Nederland is in het eerste halfjaar van dit jaar gedaald onder het gemiddelde in de EU. Hiermee is een einde gekomen aan een periode van vier jaar waarin de loonkosten aanzienlijk sneller stegen dan in de rest van Europa. De sterke stijging had destijds te […]

voorburg – De stijging van de loonkosten per uur in Nederland is in het eerste halfjaar van dit jaar gedaald onder het gemiddelde in de EU. Hiermee is een einde gekomen aan een periode van vier jaar waarin de loonkosten aanzienlijk sneller stegen dan in de rest van Europa.

De sterke stijging had destijds te maken met een ongekende periode van voorspoed waarbij de economische groei langer duurde en hoger was dan elders in Europa. Dit heeft de lonen onder druk gezet waardoor de loonkosten een stijging tot zelfs 7 procent lieten zien. Momenteel is die stijging gedaald naar 1 procent. In de hele Eurozone nemen de loonkosten al een tijdje minder snel toe dan in de VS. Dit concurrentievoordeel is overigens al weer tenietgedaan door de stijging van de euro ten opzichte van de dollar.

Reageer op dit artikel