nieuws

Silky Woodboy zaag voor fijnere houtbewerking

bouwbreed Premium

roosendaal – De Wild BV uit Roosendaal toont in zijn stand op de Houtbeurs de Silky Woodboy. Een vouwzaag van het type Dozuki, die door zijn fijne vertanding met name geschikt is voor de fijnere houtbewerking, zoals bijvoorbeeld in de binnenafbouw en de modelbouw.

De opvouwbare zaag heeft een versterkte rug. De totale lengte is 560 millimeter. Het blad meet 240 millimeter, met 32 tanden per 30 millimeter. Het gewicht is 272 gram; de bladdikte is slechts 0,7 millimeter.

Net als bij een groot deel van de Silky-zagen kan het blad worden opgevouwen. Dit voor de bescherming van de gebruiker en het zaagblad.

De Wild heeft zo�n zeventig zagen van de Japanse fabrikant Silky in het leveringsprogramma. Dankzij de harde zaagbladen vernietigt men bij het zagen 50 procent minder houtcellen dan met een traditionele zaag. Daarom is er moeiteloos mee te werken, aldus De Wild. De zaagtypes met een fijne vertanding kunnen ook worden gebruikt in gelijmd hout en pvc.

De tanden zijn inductief gehard en zijn daarom slijtvast. Het blad kan niet worden geslepen, maar zoals voor alle Silky-zagen zijn reservebladen beschikbaar. De bladen zijn in een handomdraai te vervangen.

Het blad is in twee standen te blokkeren. De Woodboy heeft een met rubber omkleed aluminium handvat, dat in alle weersomstandigheden een goed greep biedt, comfortabel in de hand ligt en trillingen reduceert.

Er is ook een Woodboy zonder versterkte rug. Dit type heeft 26 tanden per 30 millimeter. Het gewicht is 215 gram; de bladdikte 0,8 millimeter.

Voor het grovere werk met zachthout in de (dak)bouw biedt Silky onder meer nog de opvouwbare Bigboy (lengte 360 millimeter), Gomboy (lengte 240 millimeter) en Pocketboy (170 millimeter).

Reageer op dit artikel