nieuws

PvdA: Glastuinbouw milieuvriendelijker

bouwbreed Premium

DEN HAAG – De overheid moet schone kassen met subsidies steunen. Extra heffingen moeten milieuonvriendelijke glastuinbouw duurder en dus minder aantrekkelijk maken. Dat is in een notendop het actieplan van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, waarmee zij de glastuinbouw milieuvriendelijker wil maken. In totaal willen de PvdA-kamerleden Samsom en Waalkens 60 miljoen euro uittrekken […]

DEN HAAG – De overheid moet schone kassen met subsidies steunen. Extra heffingen moeten milieuonvriendelijke glastuinbouw duurder en dus minder aantrekkelijk maken. Dat is in een notendop het actieplan van de PvdA-fractie in de Tweede Kamer, waarmee zij de glastuinbouw milieuvriendelijker wil maken.

In totaal willen de PvdA-kamerleden Samsom en Waalkens 60 miljoen euro uittrekken om de Nederlandse kassen milieuvriendelijker te maken. Dat geld moet worden gebruikt om bijvoorbeeld projecten voor energiebesparing en nieuwe kweektechnieken te subsidiëren.

De PvdA wil 10 miljoen euro van het budget inzetten om de bouw van nieuwe, milieuvriendelijke kassengebieden in Noord-Limburg, Zeeland en West-Brabant en Zuidoost-Drenthe te stimuleren.

Reageer op dit artikel