nieuws

Ideeënprijsvraag voor terpbewoning

bouwbreed Premium

den haag – Ontwerp een bewoonbare terp van bagger in Nederland. Met deze opdracht daagt Water Innovatiebron (WINN), het waterinnovatieprogramma van Rijkswaterstaat, projectontwikkelaars, uitvinders en anderen uit om ideeën te ontwikkelen voor het bouwen van bewoonbare terpen. De terpen kunnen bijdragen aan het beschermen tegen hoogwater en tegelijkertijd een nieuwe bestemming voor verontreinigd bagger bieden. […]

den haag – Ontwerp een bewoonbare terp van bagger in Nederland. Met deze opdracht daagt Water Innovatiebron (WINN), het waterinnovatieprogramma van Rijkswaterstaat, projectontwikkelaars, uitvinders en anderen uit om ideeën te ontwikkelen voor het bouwen van bewoonbare terpen.

De terpen kunnen bijdragen aan het beschermen tegen hoogwater en tegelijkertijd een nieuwe bestemming voor verontreinigd bagger bieden. Rijkswaterstaat wil samen met de markt ideeën uitwerken voor het wonen op terpen van schone en verontreinigde bagger.

Naast technische en landschappelijke aspecten komt daarbij tevens de maatschappelijke acceptatie van terpen van bagger aan de orde. Met de competitie zijn prijzen te verdienen van 2.000 tot 100.000 euro.

Reageer op dit artikel