nieuws

Fietsbrug definitief met hellingbanen

bouwbreed Premium

breda – De fiets- en voetgangersbrug tussen Breda en Prinsenbeek krijgt definitief hellingbanen. Dat zijn de gemeente Breda en Rijkswaterstaat overeengekomen. Thans wordt gewerkt aan het ontwerp. Tegelijkertijd verdwijnen de huidige roltrappen omdat ze volgens het projectbureau HSL-A16 geen functie meer hebben. Voetgangers kunnen dan nog de lift nemen of de vaste trap om op […]

breda – De fiets- en voetgangersbrug tussen Breda en Prinsenbeek krijgt definitief hellingbanen. Dat zijn de gemeente Breda en Rijkswaterstaat overeengekomen. Thans wordt gewerkt aan het ontwerp. Tegelijkertijd verdwijnen de huidige roltrappen omdat ze volgens het projectbureau HSL-A16 geen functie meer hebben. Voetgangers kunnen dan nog de lift nemen of de vaste trap om op de brug te komen.

Eerder dit jaar zijn aan weerszijden van de brug al tijdelijke hellingbanen aangebracht. Dat gebeurde na een kort geding dat werd aangespannen door bewoners die de brug niet veilig vonden. Fietsers hadden moeite met de steile roltrappen. De rechter stelde hen in het gelijk. De nieuwe fietsbrug vervangt een andere nabijgelegen fietsbrug, die moest wijken voor de hsl.

Het streven is om de tijdelijke hellingbanen pas te slopen als de definitieve zijn gebouwd.

Reageer op dit artikel