nieuws

Exploitatie parkeergarage bedreigt nieuwbouw zorgcomplex

bouwbreed

enkhuizen – Grote twijfels over het gebruik van de ondergrondse parkeergarage leiden tot uitstel van de nieuwbouw van een zorgcomplex in Enkhuizen. De gemeente heeft de planologische procedure van het miljoenenproject onmiddellijk stopgezet. Naar verwachting duurt dit minimaal enkele maanden.

De gemeente Enkhuizen voelt zich behoorlijk voor de voeten gelopen door de twijfels die opdrachtgever Stichting Woondiensten plotseling te berde brengt wat betreft de afname van de parkeerplaatsen. Enige weken geleden gaf de raad goedkeuring aan de bouw van het miljoenenproject dat behalve een kleine zeventig appartementen voor ouderen en geestelijk gehandicapten ook een zorgcentrum, wijkcentrum en sportzaal omvat. De gemeente zegt niet anders te kunnen dan de procedures te staken nu de financiële basis onder het project dreigt weg te vallen.

De exploitant vreest een te laag gebruik van de ondergrondse garage, omdat te ver verwijderd ligt van het winkelcentrum in de binnenstad. Er blijken nu te weinig vaste aannemers te zijn voor een parkeerplek à 480 euro per jaar.

Reageer op dit artikel