nieuws

Bewijzen NMa niet naar Belastingdienst

bouwbreed Premium

den haag – De NMa zal belastend materiaal over schaduwboekhoudingen niet doorspelen aan de Belastingdienst. Die knoop is doorgehakt in het kabinetsberaad nadat staatssecretaris Wijn (financien) daarover ruziede met de minister van Economische Zaken. De Belastingdienst zou graag beschikken over het materiaal dat 473 bouwers bij de NMa inleverden in het kader van de clementieregeling. […]

den haag – De NMa zal belastend materiaal over schaduwboekhoudingen niet doorspelen aan de Belastingdienst. Die knoop is doorgehakt in het kabinetsberaad nadat staatssecretaris Wijn (financien) daarover ruziede met de minister van Economische Zaken.

De Belastingdienst zou graag beschikken over het materiaal dat 473 bouwers bij de NMa inleverden in het kader van de clementieregeling. De Mededigingswet verbiedt echter het doorspelen van verkregen informatie aan derden. Om aannemers toch te bewegen materiaal door te spelen aan de Belastingdienst, biedt de kartelpolitie verlaging van de boete aan. De kartelpolitie gunt de betreffende bouwers inmiddels vier weken bedenktijd.

Reageer op dit artikel