nieuws

Windparken in zee: 45.000 megawatt

bouwbreed Premium

MUNSTER – In de komende decennia zal de winning van windenergie in zee fors toenemen. Uit een onderzoek van het Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR) en het Duitse adviesbureau Elexyr blijkt dat met de nu voorziene plannen voor maritieme windmolenparken na voltooiing een gezamenlijk vermogen van 45.000 megawatt is gemoeid. Dat is drie keer zoveel […]

MUNSTER – In de komende decennia zal de winning van windenergie in zee fors toenemen. Uit een onderzoek van het Internationale Wirtschaftsforum Regenerative Energien (IWR) en het Duitse adviesbureau Elexyr blijkt dat met de nu voorziene plannen voor maritieme windmolenparken na voltooiing een gezamenlijk vermogen van 45.000 megawatt is gemoeid. Dat is drie keer zoveel als de totale capaciteit van energiecentrales in Nederland. “De investeringen in de nu op stapel staande projecten bedragen 70 miljard euro”, aldus IWR-baas N. Allnoch.

Wanneer de windmolenparken verrijzen, is nog een open vraag. Volgens Allnoch verkeert de technologie van de windenergie nog in de beginfase. “Eerst moeten de grote windmolens met een multi-megawattvermogen betrouwbaar blijken voordat de markt voor maritieme parken inderdaad opengaat.”

Momenteel bedraagt de wereldwijde capaciteit van windmolens in zee en op land 12.000 megawatt.

Reageer op dit artikel