nieuws

Wienerberger voert stenenproductie op

bouwbreed

wenen – Wienerberger voert in zijn Belgische fabriek in Beerse de baksteenproductie op met een capaciteit van 70 miljoen eenheden waalformaat. Met de uitbreiding zegt het concern in te spelen op de verbeterde marktomstandigheden in onder andere Nederland en België. “In België en de aangrenzende markten is de trend waar te nemen naar meer individualiteit […]

wenen – Wienerberger voert in zijn Belgische fabriek in Beerse de baksteenproductie op met een capaciteit van 70 miljoen eenheden waalformaat. Met de uitbreiding zegt het concern in te spelen op de verbeterde marktomstandigheden in onder andere Nederland en België.

“In België en de aangrenzende markten is de trend waar te nemen naar meer individualiteit in de woningbouw”, aldus directielid H. Scheuch van Wienerberger. Na vijf jaar van neergang in België, trekt de afzet weer licht aan. Vooral de �handgevormde� stenen, die overigens machinaal worden gefabriceerd, vinden gretig aftrek.

Dankzij de toevoeging van een derde productielijn stijgt de productiecapaciteit Beerse tot 210 miljoen stenen waalformaat. De investeringen kosten Wienerberger 17 miljoen euro.

De groei in Beerse gebeurt in nauw overleg met de Vlaamse regering. Gezamenlijk is een plan opgesteld voor de kleiwinning. De groeve wordt uiteindelijk toegevoegd aan een aansluitend natuurgebied.

Reageer op dit artikel