nieuws

Veiliger ritsen met elektronische gidsen

bouwbreed Premium

den haag – Het �ritsen met elektronische gidsen� verloopt gemakkelijker, soepeler en veiliger omdat de gemiddelde snelheid daalt en er kleinere snelheidsverschillen zijn. Bovendien ontstaat een betere doorstroming. Bij lagere snelheden passeert dezelfde hoeveelheid voertuigen de ritsvernauwing en neemt de kans op verstoringen af. Dat concludeert Rijkswaterstaat na onderzoek. Het systeem is getest bij de […]

den haag – Het �ritsen met elektronische gidsen� verloopt gemakkelijker, soepeler en veiliger omdat de gemiddelde snelheid daalt en er kleinere snelheidsverschillen zijn. Bovendien ontstaat een betere doorstroming. Bij lagere snelheden passeert dezelfde hoeveelheid voertuigen de ritsvernauwing en neemt de kans op verstoringen af.

Dat concludeert Rijkswaterstaat na onderzoek. Het systeem is getest bij de afrit Uitgeest op de A9 richting Alkmaar, waar een ritssituatie bestaat met een overgang van drie naar twee rijstroken. Rijkswaterstaat noemt de resultaten bemoedigend en wil delen van de proef elders toepassen en de producten verder ontwikkelen.

Reageer op dit artikel