nieuws

Stationsbuurt Zutphen flink opgeknapt

bouwbreed

zutphen – In Zutphen wordt de directe omgeving van het station opnieuw ingericht voor 12,3 miljoen euro. De gemeenteraad is akkoord gegaan met de plannen.

De grootste klus wordt een ondergrondse fietsenstalling die onder het centrale deel van het stationsplein komt. Dit najaar beginnen al de eerste voorbereidende werkzaamheden zoals het verleggen van kabels en leidingen. Op 1 februari volgend jaar wordt de fietsenstalling aanbesteed, waarna de bouw op 1 april kan beginnen.

Het deel van het stationsplein voor het station (bovenop de fietsenstalling) wordt voetganger-sgebied. Voetgangers komen vanuit de ondergrondse stalling in de stationshal uit. Aan de westzijde daarvan komt een nieuw busstation en aan de oostzijde een gebied, voor taxi�s, kort parkeren en halen en brengen.

De verkeersstromen en busroutes in de aanvoerende straten worden anders ingericht, wat asfalteerwerk en het aanbrengen van nieuwe verkeersinstallaties met zich meebrengt. Ook komt er een nieuwe groenstructuur rondom het station. De materiaalkeuze voor bestrating, verlichting en straatmeubilair moet het hele gebied een mooiere uitstraling geven. Het totale project dient in juli 2007 klaar te zijn.

Van de 12,3 miljoen euro totale investeringen, is 5,5 miljoen nodig voor de fietsenstalling, de rest is voor de inrichting. Voor de fietsenstalling is ProRail de opdrachtgever.

Reageer op dit artikel