nieuws

Spinnen adoreren glazen huis Koolhaas

bouwbreed

berlijn – Honderden spinnen hebben bezit genomen van de glazen wanden van de gloednieuwe Nederlandse ambassade in Berlijn. De peperdure creatie van architect Rem Koolhaas blijkt door zijn doorzichtigheid een grote aantrekkingskracht op de beesten uit te oefenen. Voor de argeloze bezoeker heeft het beroemde �traject�, het metalen en glazen pad dat zich door de […]

berlijn – Honderden spinnen hebben bezit genomen van de glazen wanden van de gloednieuwe Nederlandse ambassade in Berlijn.

De peperdure creatie van architect Rem Koolhaas blijkt door zijn doorzichtigheid een grote aantrekkingskracht op de beesten uit te oefenen.

Voor de argeloze bezoeker heeft het beroemde �traject�, het metalen en glazen pad dat zich door de ambassade slingert, hier en daar een spookhuisachtige allure gekregen. De vaak duimgrote beesten komen af op het licht en de warmte die het glazen gebouw uitstralen.

De ambassadeleiding is zich bewust van het probleem, maar kon er door het ontbreken van een schoonmaakcontract maanden niets aan doen. Maar het contract is inmiddels rond. Een Duitse firma mag voor 30.000 euro aan de spinnensanering beginnen.

De spinnenplaag heeft waarschijnlijk wel tot gevolg dat de lichtspelingen van het architectonisch monument aan banden worden gelegd. Ook zint de ambassade nog op een oplossing voor de warmte-uitstraling op die plekken van het gebouw die geen dubbele wand hebben.

Reageer op dit artikel