nieuws

Snel glasvezelnetwerk in Amsterdam-Oost

bouwbreed

amsterdam – Het oostelijke deel van Amsterdam krijgt de beschikking over een supersnel glasvezelnetwerk, zo heeft de gemeente bekendgemaakt. Acht commerciële bedrijven hebben serieuze belangstelling om te investeren in de exploitatie van een dergelijk net. Amsterdam heeft de ambitie voor 2010 alle woningen en bedrijven aan te sluiten op een open en universeel glasvezelnet. Die […]

amsterdam – Het oostelijke deel van Amsterdam krijgt de beschikking over een supersnel glasvezelnetwerk, zo heeft de gemeente bekendgemaakt. Acht commerciële bedrijven hebben serieuze belangstelling om te investeren in de exploitatie van een dergelijk net.

Amsterdam heeft de ambitie voor 2010 alle woningen en bedrijven aan te sluiten op een open en universeel glasvezelnet. Die ontwikkeling begint met de aansluiting van 40.000 adressen in het Oostelijk Havengebied, Indische Buurt, IJburg en de Watergraafsmeer.

De kosten van de exploitatie worden geraamd op 30 miljoen euro. Half september moet duidelijk zijn met welk bedrijf de gemeente exploitatieafspraken maakt. De aanleg van het fysieke netwerk, buizen en kabels en wijkapparatuur, in dat deel van de stad kost nog eens 25 miljoen euro.

Reageer op dit artikel