nieuws

Rivierengebied doet huurhuizen in verkoop

bouwbreed Premium

beneden-leeuwen – Woningstichting Rivierengebied uit Beneden-Leeuwen gaat zeshonderd huurwoningen verkopen. De stichting kan zo de huurprijs van nieuw te bouwen woningen voor hun doelgroep op niveau houden. Een samenvatting van vijf jaar onderzoek naar de woonwensen van de mensen die bij de woningstichting staan ingeschreven, gaf de stichting reden om het woningbestand te vernieuwen. Tot […]

beneden-leeuwen – Woningstichting Rivierengebied uit Beneden-Leeuwen gaat zeshonderd huurwoningen verkopen. De stichting kan zo de huurprijs van nieuw te bouwen woningen voor hun doelgroep op niveau houden.

Een samenvatting van vijf jaar onderzoek naar de woonwensen van de mensen die bij de woningstichting staan ingeschreven, gaf de stichting reden om het woningbestand te vernieuwen. Tot 2025 staat de nieuwbouw van 1200 levensloopbestendige, voornamelijk grondgebonden woningen gepland in de gemeenten West Maas en Waal en Neerijnen. De woningstichting heeft nu 2400 woningen in kerkdorpen in vooral de gemeente West Maas en Waal, maar ook in kernen van Druten, Neerijnen en Wijchen.

De vraag naar nieuwe huurwoningen was de laatste jaren met 250 procent toegenomen tot 3000 aanvragen, terwijl het aantal huurders dat verhuist laag bleef. Dat komt mede doordat in het woningbestand niet of nauwelijks hoogbouw zit. Ook bleek dat sommige oudere woningen na het verhuizen van de oude huurder stelselmatig op weinig belangstelling konden rekenen.

Reageer op dit artikel