nieuws

Reinaerdt-deur goed bestand tegen hitte

bouwbreed

haaksbergen – De binnendeuren van Reinaerdt Deuren BV uit Haaksbergen met aangegoten gevulkaniseerde kantlat kunnen worden toegepast op plaatsen waar een 30 minuten brandeis wordt gesteld. Deze plaatsen zijn bijvoorbeeld de hallen en aansluitende ruimtes van ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, scholen en andere openbare gebouwen. Ook wordt het type deur vaak voorgeschreven in sectoren waar bacteriën niet […]

haaksbergen – De binnendeuren van Reinaerdt Deuren BV uit Haaksbergen met aangegoten gevulkaniseerde kantlat kunnen worden toegepast op plaatsen waar een 30 minuten brandeis wordt gesteld. Deze plaatsen zijn bijvoorbeeld de hallen en aansluitende ruimtes van ziekenhuizen, verzorgingsinstellingen, scholen en andere openbare gebouwen. Ook wordt het type deur vaak voorgeschreven in sectoren waar bacteriën niet gewenst zijn, zoals voedselbedrijven.

De producent heeft de deuren met aangegoten vulkanische randafwerking bij TNO laten testen op 30 minuten brandwerendheid. De eisen in de test zijn ruimschoots gehaald, aldus Reinaerdt. Hierdoor kunnen de geteste afmetingen van 1080 x 2315 millimeter worden vermeerderd volgens de 15 procentsregeling. Dit houdt in dat 15 procent meer in de breedte en/of hoogte is toegestaan met een maximum van 20 procent van het oppervlak.

Volgens Reinaert staat de gepatenteerde aangegoten randafwerking borg voor duurzaamheid en stoot- en slagvastheid. Een andere voordeel is dat in geval van brand geen schadelijke gassen vrijkomen. Omdat de overgang van de toplaag van de deur naar de rand naadloos is, kunnen bacteriën zich er niet ontwikkelen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels