nieuws

Overheid bereid kosten geluidsisolatie te delen

bouwbreed

DEN HAAG – De luchtvaartsector hoeft niet in zijn eentje de rekening te betalen van de geluidsisolatie van huizen rond Schiphol. De overheid is bereid mee te betalen aan de kosten, die de afgelopen jaren de pan uit rezen en stegen van de geraamde 234 miljoen euro tot een veelvoud.

Een woordvoerder van staatssecretaris Schultz van Haegen (verkeer) wilde nog niet kwijt hoeveel geld de overheid bereid is bij te passen. Hij zei alleen dat het ministerie in gesprek is met KLM en Schiphol over een verdeelsleutel van de kosten. Uitgangspunt tot nu toe was dat de luchtvaartsector de volledige rekening betaalt, die de kosten daarna doorberekent in de ticketprijzen. KLM en Schiphol staan echter op het standpunt dat zij niet hoeven op te draaien voor bepaalde meerkosten. Daarbij gaat het om een bedrag van 398 miljoen euro, aldus Schultz� woordvoerder.

Volgens hem is het woensdag uur-U. Hij doelde op de publicatie van een rapport van de Algemene Rekenkamer over het isolatieproject, waarbij 14.000 huizen rond Schiphol beter worden beschermd tegen vliegtuiglawaai. Eind juli lekte het conceptrapport uit waarin staat dat er grove fouten zijn gemaakt door het ministerie bij de aansturing van de werkzaamheden.  (anp)

Reageer op dit artikel