nieuws

Nieuw gezicht voor centrum Winterswijk

bouwbreed

WINTERSWIJK – De komende vijftien jaar gaan het centrum en de spoorzone in Winterswijk fors op de schop. Mede door een efficiënt gebruik van (braakliggende) openbare ruimte is er plaats voor 1090 woningen, 6400 vierkante meter winkelruimte, 18.000 vierkante meter dienstverlening en 38.000 vierkante meter kantoren en commerciële ruimte. Het college van B en W […]

WINTERSWIJK – De komende vijftien jaar gaan het centrum en de spoorzone in Winterswijk fors op de schop. Mede door een efficiënt gebruik van (braakliggende) openbare ruimte is er plaats voor 1090 woningen, 6400 vierkante meter winkelruimte, 18.000 vierkante meter dienstverlening en 38.000 vierkante meter kantoren en commerciële ruimte.

Het college van B en W stelt voor de spoorzone te veranderen in een park met verschillende functies zoals wonen, recreëren en werken. Er komt een openbaar stadspark in de binnenstad met aan de randen ruimte voor winkels en appartementen. In een voormalige silo wordt een appartementencomplex gerealiseerd met tien bouwlagen. Verder is er een supermarkt gepland in het centrum. Leegstaande bedrijfsgebouwen bieden ruimte aan honderden nieuwe woningen.

Reageer op dit artikel