nieuws

Kans op dwangsom bij tegenwerking fiscus

bouwbreed Premium

den haag – De Belastingdienst krijgt de mogelijkheid dwangsommen op te leggen, als ze problemen heeft met het verkrijgen van informatie. De maatregel is nodig omdat de fiscus regelmatig oploopt tegen een muur van onwil bij controles, zoals de afgelopen periode bij bouwbedrijven. De mogelijkheid tot dwangsommen staat in het wetsvoorstel Overige Fiscale Maatregelen 2005 […]

den haag – De Belastingdienst krijgt de mogelijkheid dwangsommen op te leggen, als ze problemen heeft met het verkrijgen van informatie. De maatregel is nodig omdat de fiscus regelmatig oploopt tegen een muur van onwil bij controles, zoals de afgelopen periode bij bouwbedrijven.

De mogelijkheid tot dwangsommen staat in het wetsvoorstel Overige Fiscale Maatregelen 2005 dat staatssecretaris Wijn (financiën) vorige week naar de Tweede Kamer stuurde.

Het wetsvoorstel is onderdeel van het Fiscaal Pakket 2005 met maatregelen voor noodzakelijk onderhoud aan de fiscale wetgeving.

Reageer op dit artikel