nieuws

ICE in handen van groep financiers

bouwbreed

almere – International Construction Equipment (ICE) komt in handen van een investeringsmaatschappij. De bouwer van funderingsmachines en -heiblokken uit Almere heeft dat gisteren bekendgemaakt. Doel van de overname is expansie op de wereldmarkt voor funderingstechnieken mogelijk te maken door autonome groei, overnames en productontwikkeling. “Door de nieuwe aandeelhouder kunnen wij groeien”, zegt ICE-directeur P. van […]

almere – International Construction Equipment (ICE) komt in handen van een investeringsmaatschappij. De bouwer van funderingsmachines en -heiblokken uit Almere heeft dat gisteren bekendgemaakt.

Doel van de overname is expansie op de wereldmarkt voor funderingstechnieken mogelijk te maken door autonome groei, overnames en productontwikkeling.

“Door de nieuwe aandeelhouder kunnen wij groeien”, zegt ICE-directeur P. van Aalst. “ICE moet binnen enkele jaren wereldwijd tot de topdrie voor funderingstechnieken gaan behoren.” Van Aalst verwacht door de nieuwe eigendomsstructuur op korte termijn meer personeel aan te kunnen nemen.

Nu behaalt ICE met vijftig werknemers een omzet van 20 miljoen euro. Zo�n 80 procent van de opbrengsten wordt in het buitenland gerealiseerd.

ICE is actief in vijftig landen. Tot de afnemers behoren onder meer de grote baggerbedrijven in Nederland en België. Voorheen maakte ICE deel uit van Geveke, dat inmiddels in handen is van PON Holdings.

ICE wordt overgenomen door International Equipment Beheer.

Reageer op dit artikel