nieuws

Goede infra loont vastgoed weinig

bouwbreed

rotterdam – De aanwezigheid van een goede infrastructuur leidt niet automatisch tot hogere vastgoedwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Sinfore. Omdat de kwaliteit van de infra niet rechtstreeks te koppelen is aan het vastgoed, vindt Sinfore dat de overheid op het verkeerde pad zit door bedrijven mee te laten betalen voor hun bereikbaarheid. […]

rotterdam – De aanwezigheid van een goede infrastructuur leidt niet automatisch tot hogere vastgoedwaarden. Dat blijkt uit een onderzoek van bureau Sinfore.

Omdat de kwaliteit van de infra niet rechtstreeks te koppelen is aan het vastgoed, vindt Sinfore dat de overheid op het verkeerde pad zit door bedrijven mee te laten betalen voor hun bereikbaarheid. Weliswaar liggen de vastgoedprijzen bij knooppunten van snelwegen en stations aan de stadsrand 12 procent hoger, bij gewone afslagen treden al geen verschillen meer op. Veel centrale stationslocaties kennen huurniveaus onder de gebruikelijke regionale prijzen.

Reageer op dit artikel