nieuws

DeltaWonen investeert bijna half miljard

bouwbreed

zwolle – Woningcorporatie DeltaWonen investeert tot en met 2010 ongeveer 485 miljoen euro in de drie gemeenten waar de corporatie woningen heeft: Zwolle, Kampen en Oldebroek. Van dat bedrag gaat ongeveer 250 miljoen naar Zwolle, 200 miljoen naar Kampen en 35 miljoen naar Oldebroek. In Zwolle omvat de investering diverse nieuwbouwprojecten in Stadshagen en tweeherstructureringen […]

zwolle – Woningcorporatie DeltaWonen investeert tot en met 2010 ongeveer 485 miljoen euro in de drie gemeenten waar de corporatie woningen heeft: Zwolle, Kampen en Oldebroek.

Van dat bedrag gaat ongeveer 250 miljoen naar Zwolle, 200 miljoen naar Kampen en 35 miljoen naar Oldebroek.

In Zwolle omvat de investering diverse nieuwbouwprojecten in Stadshagen en tweeherstructureringen in Holtenbroek (54 miljoen euro) en Kamperpoort, waarvoor nog geen bedrag is gereserveerd. Het veranderen van woningen voor andere doelgroepen, opknappen van woonwagenlocaties en studentenhuisvesting kost 20 miljoen euro. Het onderhoud en verbeteren van de huizenvoorraad kost de komende zes jaar 60 miljoen euro.

In Kampen gaat het om vijf nieuwbouwprojecten met een totale investering van 30 miljoen, twee herstructureringen voor 115 en 8 miljoen in de Hanzewijk en Oranjewijk, en 38 miljoen voor het onderhoud.

Van de bijna 36 miljoen euro die in Oldebroek wordt gestoken, is het merendeel voor verbetering en onderhoud van de bestaande voorraad en ruim 6 miljoen voor nieuwbouw.

Reageer op dit artikel