nieuws

BING onderzoekt betrouwbaarheid

bouwbreed

den haag – Lokale overheden willen zelf hun betrouwbaarheid in de gaten houden. Daartoe is het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) opgericht. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bekendgemaakt. Het bureau begint zijn werk op 1 oktober en heeft twee afdelingen, namelijk onderzoek en advies. De onderzoeksafdeling houdt zich bezig met onder meer […]

den haag – Lokale overheden willen zelf hun betrouwbaarheid in de gaten houden. Daartoe is het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) opgericht. Dat heeft de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) bekendgemaakt.

Het bureau begint zijn werk op 1 oktober en heeft twee afdelingen, namelijk onderzoek en advies. De onderzoeksafdeling houdt zich bezig met onder meer corruptie, fraude en belangenverstrengeling, terwijl de adviesafdeling helpt bij het ontwikkelen van integriteitbeleid en het geven van trainingen en opleidingen.

Beide afdelingen werken volkomen onafhankelijk van de opdrachtgever. “Wij benaderen elke opdracht met een open blik en houden rekening met alle relevante invalshoeken”, zo luidt een toelichting van het ING. “Vooringenomenheid ten aanzien van bepaalde onderwerpen, personen of groeperingen is daarbij uit den boze.”

De organisatie staat onder leiding van E. Kolthoff en wordt gevestigd in Amersfoort. Er komen specialisten te werken. “Als Bureau Integriteit niet zelf over de vereiste deskundigheid beschikt, kan het een beroep doen op aan Bureau Integriteit gerelateerde professionals van buiten”, zo blijkt uit een toelichting.

Reageer op dit artikel