nieuws

Atomium voorlopig dicht voor renovatie

bouwbreed

BRUSSEL – Het Atomium in Brussel gaat vanaf maandag voor zeker anderhalf jaar dicht voor renovatie. Bedoeling is de aluminium buitenkant van de negen bollen te vervangen door roestvrij staal. Het stalen geraamte van het Atomium blijft wel gewoon overeind. Dit weekeinde is het Atomium nog in oude staat te bezichtigen. Het Atomium werd in […]

BRUSSEL – Het Atomium in Brussel gaat vanaf maandag voor zeker anderhalf jaar dicht voor renovatie. Bedoeling is de aluminium buitenkant van de negen bollen te vervangen door roestvrij staal. Het stalen geraamte van het Atomium blijft wel gewoon overeind.

Dit weekeinde is het Atomium nog in oude staat te bezichtigen. Het Atomium werd in 1958 als tijdelijke constructie neergezet voor de Wereldtentoonstelling in Brussel. Vanwege het grote succes werd besloten de attractie te laten staan, maar daar was de constructie eigenlijk niet op berekend. De laatste jaren werden wegens de onveilige situatie de meeste bollen van het uitvergrote atoommodel al gesloten. Lange tijd was er ook een grote strijd tussen de verschillende Belgische autoriteiten over de renovatiekosten.

Reageer op dit artikel