nieuws

Al 53 claims voor planschade in Tilburg

bouwbreed

TILBURG – Normaal gesproken krijgt Tilburg jaarlijks vier of vijf planschadeverzoeken. Dit jaar liggen er al 53 claims. Al die claims hebben betrekking op plannen die Tilburg heeft in de Overhoeken in Berkel-Enschot. De gemeente wil daar een groot aantal woningen bouwen. Dat grote aantal heeft volgens een gemeentewoordvoerder vooral te maken met de inspanningen […]

TILBURG – Normaal gesproken krijgt Tilburg jaarlijks vier of vijf planschadeverzoeken. Dit jaar liggen er al 53 claims. Al die claims hebben betrekking op plannen die Tilburg heeft in de Overhoeken in Berkel-Enschot. De gemeente wil daar een groot aantal woningen bouwen.

Dat grote aantal heeft volgens een gemeentewoordvoerder vooral te maken met de inspanningen van een commercieel bureau dat in Berkel-Enschot omwonenden aanbiedt om voor hen een planschadeverzoek te doen. Daarnaast komen er bij projecten aan de rand van buitengebied, zoals in Berkel-Enschot, volgens haar altijd meer planschadeclaims.

Of de claims de prijzen van de woningen zullen opdrijven, is nog niet te voorzien.

Reageer op dit artikel