nieuws

Aantal vacatures in bouwsector stijgt

bouwbreed

voorburg – Het aantal vacatures in de bouwnijverheid is in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen naar achtduizend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In het eerste kwartaal telde de bouw nog zesduizend niet-ingevulde arbeidsplaatsen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is er geen sprake van een […]

voorburg – Het aantal vacatures in de bouwnijverheid is in het tweede kwartaal van dit jaar gestegen naar achtduizend. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In het eerste kwartaal telde de bouw nog zesduizend niet-ingevulde arbeidsplaatsen. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is er geen sprake van een stijging. Ook toen bedroeg het aantal vacatures achtduizend.

De vacaturegraad, het aantal openstaande vacatures per duizend banen, kwam in het tweede kwartaal van 2004 uit op 22.000. Dat is vijfduizend meer dan in de eerste drie maanden van het jaar en een toename van tweeduizend ten opzichte van vorig jaar.

Het totaal aantal vacatures in de Nederlandse economie steeg met achtduizend naar 121.000, aldus het CBS.

Reageer op dit artikel