nieuws

Zuid-Korea bouwt nieuwe hoofdstad

bouwbreed

seoul – Zuid-Korea heeft bekendgemaakt dat het de regio Yeongi-Gongju heeft uitgekozen als locatie voor een nieuwe bestuurlijke hoofdstad. Dat is circa 160 kilometer ten zuiden van de huidige hoofdstad Seoul. De bouw van de nieuwe hoofdstad begint in 2007. Het megaproject kost circa 45 miljard dollar. De belangrijkste reden voor de verhuizing is de […]

seoul – Zuid-Korea heeft bekendgemaakt dat het de regio Yeongi-Gongju heeft uitgekozen als locatie voor een nieuwe bestuurlijke hoofdstad. Dat is circa 160 kilometer ten zuiden van de huidige hoofdstad Seoul. De bouw van de nieuwe hoofdstad begint in 2007. Het megaproject kost circa 45 miljard dollar. De belangrijkste reden voor de verhuizing is de overbevolking en de vervuiling in Seoul.

Reageer op dit artikel