nieuws

Zes nieuwe rotondes in en rond Paramaribo

bouwbreed

paramaribo – De door Ballast Nedam in 2000 aangelegde rotonde in Paramaribo, de eerste in Suriname, is goed in de smaak gevallen. Binnenkort zal het ministerie van Openbare Werken nog zes rotondes in en rondom de hoofdstad laten aanleggen.

De zes rotondes vormen een deel van een totaalpakket dat de verkeersstromen in het door files geteisterde Paramaribo weer op gang moet brengen. Surinamers keken wat onwennig aan tegen de door Ballast Nedam aangelegde rotonde, aan de voet van de door het Amstelveense bedrijf gebouwde brug over de Surinamerivier, maar slagen er inmiddels in het knooppunt zonder brokken te passeren. Binnenkort verwacht de overheid de openbare inschrijving te kunnen houden voor de aanleg van de rotondes.

Behalve de rotondes worden ook tientallen verkeerslichten vervangen. Op zes extra kruispunten worden ook verkeerslichten geplaatst. Op veel plaatsen in de stad werken de uit de jaren zestig en zeventig stammende Nederlandse installaties niet meer. De nieuwe installaties zullen worden geleverd door Bharat Electronics uit India.

Reageer op dit artikel