nieuws

VROM weerspreekt kritiek ARW 2004

bouwbreed

den haag – Het ministerie van VROM meent dat het Aanbestedingsreglement Werken 2004 wel voldoet aan de eisen. Volgens een woordvoerder is rekening gehouden met het Alcatel-arrest, zodat iedereen in beroep kan tegen een gunning. Bovendien is geen speciale wet nodig voor een zelfbindende beleidsregel, maar geldt de Algemene wet bestuursrecht. Het ministerie weerspreekt de kritiek […]

den haag – Het ministerie van VROM meent dat het Aanbestedingsreglement Werken 2004 wel voldoet aan de eisen. Volgens een woordvoerder is rekening gehouden met het Alcatel-arrest, zodat iedereen in beroep kan tegen een gunning. Bovendien is geen speciale wet nodig voor een zelfbindende beleidsregel, maar geldt de Algemene wet bestuursrecht.

Het ministerie weerspreekt de kritiek op het ARW 2004 van A. Doggen eergisteren in Cobouw. De vorm van een beleidsregel is gekozen vanwege de snelheid, een aanbeveling uit de bouwenquête. De regel vervangt het UAR en is van tijdelijke aard. Het ministerie van Economische Zaken werkt intussen aan een algemene Aanbestedingswet. De kritiek van het Europese Hof op Oostenrijk vanwege een vergelijkbare regel was volgens het ministerie ook te wijten aan een onduidelijke publicatie. Het ARW is daarentegen gepubliceerd in de Staatscourant.

Reageer op dit artikel