nieuws

Torens IB-Groep Groningen tegen de vlakte

bouwbreed

GRONINGEN – De Informatie Beheer Groep (IBG), gevestigd aan de Kempensberg en het Engelse Kamp in Groningen, krijgt nieuwbouw op haar eigen terrein. De vier kleurrijk gemarkeerde torens van de rijksgebouwen gaan tegen de vlakte.

Een verhuizing naar het Europapark kan niet. De gemeente staat in de nabijheid van het FC Groningenstadion geen gebouwen toe groter dan 5000 vierkante meter.

Hoewel er nog geen officiële toestemming is van het ministerie van Onderwijs zijn de voorbereidingen voor de nieuwbouw al in volle gang. De gebouwen, gevestigd op een totale oppervlakte van 40.000 vierkante meter, zijn afgeschreven en voldoen niet meer aan de huidige eisen van efficiency. De eerste groep van in totaal 1400 ambtenaren kan, naar verwachting, in 2008 verhuizen.

De nieuwbouw begint op de nog openliggende plekken op het terrein. Na sloop van de torens komt de resterende ruimte vrij. De gemeente Groningen wil rond de rijksgebouwen woningen neerzetten. De eveneens op het terrein gevestigde Belastingdienst verhuist naar elders in de stad Groningen en naar het zuidelijker gelegen dorp Haren.

Net als in de huidige situatie wordt bij de nieuwbouw gekozen voor meerdere gebouwen. Eén kantoorgebouw is uit praktisch oogpunt gezien te kolossaal. De nieuwbouw zal zeker vier jaar duren.

Reageer op dit artikel