nieuws

Strabag slankt andermaal af

bouwbreed

keulen – Strabag snijdt in zijn personele sterkte om uit de rode cijfers te blijven. Door samenvoeging van de wegenbouwbedrijven in Hessen en Rijnland-Palts zullen enkele honderden arbeidsplaatsen verdwijnen. In de eerste helft van het jaar schrapte de bouwer uit Keulen al 688 arbeidsplaatsen. Het concern met een aparte divisie voor de Benelux, heeft nog […]

keulen – Strabag snijdt in zijn personele sterkte om uit de rode cijfers te blijven. Door samenvoeging van de wegenbouwbedrijven in Hessen en Rijnland-Palts zullen enkele honderden arbeidsplaatsen verdwijnen. In de eerste helft van het jaar schrapte de bouwer uit Keulen al 688 arbeidsplaatsen. Het concern met een aparte divisie voor de Benelux, heeft nog een personele sterkte van 10.400 medewerkers.

Aanvankelijk mikte Strabag voor dit jaar op een resultaat aanmerkelijk beter dan de 5,2 miljoen euro voor belastingen in 2003. Gezien de markt is bestuursvoorzitter Th. Birtel nu al tevreden met het behalen van de nullijn.

Strabag begon het jaar met 3,4 miljard euro aan orders in portefeuille. In de eerste helft van het jaar slonk de voorraad met 1,4 miljard, maar sindsdien heeft de bouwer zich onder de voeten weer meer vaste bodem verschaft. Het volume aan nieuwe opdrachten steeg met 23 procent tot 1,9 miljard euro. De flinke sprong voorwaarts werd vooral gemaakt door het binnenhalen van drie wegenbouwprojecten in Hongarije en Polen.

Reageer op dit artikel