nieuws

Sportveld van sportschoenen in Urk

bouwbreed

urk – Urk krijgt een multifunctioneel sportveld waarvan de bovenlaag is gemaakt van hergebruikte sportschoenen. Ajax-verdediger Johnny Heitinga opent het op 27 augustus samen met enkele jonge sporters uit Urk. Dat hebben de Stichting Sportpromotie Urk en de sportartikelenfabrikant Nike laten weten. Het project maakt deel uit van het Reuse-A-Shoe programma van Nike Europe, Middle […]

urk – Urk krijgt een multifunctioneel sportveld waarvan de bovenlaag is gemaakt van hergebruikte sportschoenen. Ajax-verdediger Johnny Heitinga opent het op 27 augustus samen met enkele jonge sporters uit Urk.

Dat hebben de Stichting Sportpromotie Urk en de sportartikelenfabrikant Nike laten weten.

Het project maakt deel uit van het Reuse-A-Shoe programma van Nike Europe, Middle East & Africa, dat zijn hoofdkantoor in Hilversum heeft. Het programma zamelt gebruikte sportschoenen in die worden vermalen tot een grondstof die geschikt is voor hoogwaardige sportvelden. Reuse-A-Shoe bestaat al langer in de Verenigde Staten. Het veld in Urk is een proefproject voor het programma in Europa.

De provincie Flevoland heeft 35.000 euro bijgedragen uit fondsen van de Europese Unie voor de bevordering van de leefbaarheid van landelijk gebied. Nike heeft 25.000 euro in het basketbal- en voetbalveld gestoken.

Reageer op dit artikel