nieuws

Siemens presteert 29 procent beter

bouwbreed

münchen – Siemens heeft in het derde kwartaal dat is afgesloten op 30 juni, een winst geboekt van 815 miljoen euro. Het resultaat is 29 procent beter dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar. “Ik ben met de ontwikkelingen dik tevreden”, aldus bestuursvoorzitter H. von Pierer. “De sterke stijging van de nieuwe orders zijn […]

münchen – Siemens heeft in het derde kwartaal dat is afgesloten op 30 juni, een winst geboekt van 815 miljoen euro. Het resultaat is 29 procent beter dan in de vergelijkbare periode van vorig jaar.

“Ik ben met de ontwikkelingen dik tevreden”, aldus bestuursvoorzitter H. von Pierer. “De sterke stijging van de nieuwe orders zijn vooral het gevolg van de goede juni-cijfers. De winst na belastingen ontwikkelt zich ook beter dan verwacht. Ik neem aan dat we onze eigen doelstellingen dit jaar zullen overtreffen.”

Siemens boekte in de maanden april tot en met juni voor 19,1 miljard euro aan nieuwe opdrachten. De orderstroom is 11 procent groter dan vorig jaar. De omzet steeg met 5 procent tot 18,2 miljard euro.

Voor de groei is Siemens sterk afhankelijk van de buitenlandse bedrijven. In Duitsland werd de onderneming geconfronteerd met 8 procent krimp door het wegvallen van spoorwegorders. De tegenwind in eigen land werd ruimschoots gecompenseerd door toename – 16 procent – van opdrachten in het buitenland.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels