nieuws

Problemen in Britse gww-sector zitten McAlpine dwars

bouwbreed

londen – De halfjaarwinst van de Britse aannemer Alfred McAlpine komt uit op 20,4 miljoen euro. Dat is 8 procent lager dan in 2003.

Volgens McAlpine is de terugval te wijten aan problemen in de gww-sector, waar het bedrijf onder meer waterleidingen, elektriciteitskabels en gaspijpen aanlegt en onderhoudt. De omzet ging wel met 3,6 procent omhoog naar 646 miljoen. Na de aankondiging daalde de koers van McAlpine op de Londense beurs met 10 procent.

Het probleem wordt vooral veroorzaakt doordat de Britse nutsbedrijven de hand op de knip houden. Zij zijn momenteel met de toezichthouders in overleg over de toekomstige kapitaalinvesteringen. Daarnaast is het gasbedrijf Transco bezig met de verkoop van grote regionale leidingnetwerken.

Volgens algemeen directeur I. Grice van McAlphine is sprake van een tijdelijk probleem. “Na 2004 kijken we weer uit naar een groei van minstens 10 procent.” Het orderboek is ook goed gevuld met een totaal bedrag van 4,8 miljard euro. Grice herinnerde er aan dat zijn bedrijf nog steeds op overnamepad is.

Reageer op dit artikel