nieuws

Plattelandshuizen flink goedkoper

bouwbreed

rotterdam – Huizen in grote delen op het platteland van vooral Zuid-Holland blijken lastig te verkopen. Objecten op de makelaarssite www.funda.nl worden gemiddeld 130 tot 183 dagen aangeboden. In steden als Groningen, Amsterdam en Maastricht gaan de huizen binnen de honderd dagen van de hand. Uit een inventarisatie van NRC Handelsblad blijkt dat afgelopen negen […]

rotterdam – Huizen in grote delen op het platteland van vooral Zuid-Holland blijken lastig te verkopen. Objecten op de makelaarssite www.funda.nl worden gemiddeld 130 tot 183 dagen aangeboden. In steden als Groningen, Amsterdam en Maastricht gaan de huizen binnen de honderd dagen van de hand.

Uit een inventarisatie van NRC Handelsblad blijkt dat afgelopen negen maanden meer dan 40.000 woningen 5,6 procent in prijs zijn gedaald. Een kleine 20 procent van de woningen die via de website van de Nederlandse Vereniging van Makelaars worden aangeboden, is sedert herfst vorig jaar in prijs verlaagd.

Reageer op dit artikel