nieuws

Opnieuw conflict over project in Roden

bouwbreed

RODEN – Het bouwconflict tussen Vriezema Bouw- en Schildersbedrijf in Roden en de gemeente is weer opgelaaid. Nadat Roden eerdere bouwschetsen van de ondernemer afwees, wil de Drentse gemeente ook de vernieuwde plannen niet goedkeuren. Vriezema wil aan de Schoolstraat een appartementencomplex bouwen. Hoewel de plannen inmiddels lijken te voldoen aan de bebouwingsvoorschriften, zijn ze […]

RODEN – Het bouwconflict tussen Vriezema Bouw- en Schildersbedrijf in Roden en de gemeente is weer opgelaaid. Nadat Roden eerdere bouwschetsen van de ondernemer afwees, wil de Drentse gemeente ook de vernieuwde plannen niet goedkeuren.

Vriezema wil aan de Schoolstraat een appartementencomplex bouwen. Hoewel de plannen inmiddels lijken te voldoen aan de bebouwingsvoorschriften, zijn ze in strijd met de bestemmingsplannen. De gemeente is druk doende met de reconstructie van het centrum en wil voorlopig geen planwijzigingen aanbrengen. Woningbouw doorkruist de mogelijke uitbreiding van de ter plekke gevestigde brandweerkazerne.

Reageer op dit artikel