nieuws

Omzet Aalberts stijgt door Duitse groeimarkt

bouwbreed

langbroek – De omzet van Aalberts Industries is het afgelopen half jaar met 70 procent gestegen naar 437 miljoen euro. De leverancier van onder andere watermeters en fittingen dankt de omzetstijging voornamelijk aan de snel groeiende markt in Duitsland. Spanje, Frankrijk en Oost-Europa droegen ook bij aan de gunstige omzetontwikkeling.

De markt ontwikkelde zich positief bij zowel de industriële als de leidingactiviteiten van Aalberts. De winststijging van 24 procent naar 32 miljoen euro steunt daarbij op maatregelen die de afgelopen jaren zijn genomen om de organisatie van de onderneming te verbeteren.

De derde pijler onder de gunstige cijfers is de overname van het Amerikaanse Elkhart Products Corporation (EPC). “Met EPC hebben we een degelijke basis in handen gekregen van waaruit we onze activiteiten verder uit kunnen te breiden. Daarnaast maakt de acquisitie het mogelijk om van de gunstige ontwikkelingen op de Amerikaanse markt te profiteren”.

In tegenstelling tot eerdere berichten is de overname van EPC al voor eind juli afgerond. Hierdoor is de laatste telg van de Aalberts-familie in de huidige halfjaarcijfers opgenomen. Het nieuwe bedrijfsonderdeel, dat 580 mensen in dienst heeft, wordt in nauwe samenwerking met de Britse dochteronderneming Yorkshire Fittings in de Aalberts Industries Groep opgenomen. Tegelijkertijd wordt de introductie van nieuwe producten op de Amerikaanse markt voorbereid.

De greep op de Europese markt heeft Aalberts de afgelopen zes maanden vergroot met de overname van het Scandinavische Raufoss Water & Gas dat onder de naam Isiflo fittingen op de markt brengt voor water- en gasleidingen.

De schade van de scherpe stijging van energie- en grondstofprijzen heeft Aalberts beperkt weten te houden. De onderneming is er ondanks enige vertraging in geslaagd om de hogere kosten door te berekenen aan haar klanten. In vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder zijn de marges hierdoor licht verbeterd. De goedkope dollar en de schommelingen van de Britse pond hebben relatief weinig invloed gehad op het halfjaarlijkse resultaat.

Reageer op dit artikel