nieuws

Nieuw Nederlands paviljoen Auschwitz

bouwbreed

AMSTERDAM – Tentoonstellingsmakers Carry van Lakerveld en Victor Levie maken met het Amsterdamse architectenbureau ROO een nieuwe opstelling voor het Nederlandse herdenkingspaviljoen in voormalig vernietigingskamp Auschwitz in Polen. Het gaat op 26 april 2005 open. De opstelling valt onder verantwoordelijkheid van het Nederlands Auschwitz Comité, dat nauw samenwerkt met de centrale museumleiding ter plekke. De […]

AMSTERDAM – Tentoonstellingsmakers Carry van Lakerveld en Victor Levie maken met het Amsterdamse architectenbureau ROO een nieuwe opstelling voor het Nederlandse herdenkingspaviljoen in voormalig vernietigingskamp Auschwitz in Polen. Het gaat op 26 april 2005 open. De opstelling valt onder verantwoordelijkheid van het Nederlands Auschwitz Comité, dat nauw samenwerkt met de centrale museumleiding ter plekke. De oude opstelling stamt uit 1980. Die is fysiek en inhoudelijk niet meer van deze tijd. Inmiddels is men druk doende het paviljoen te renoveren en een nieuwe tentoonstelling te ontwerpen.

Reageer op dit artikel