nieuws

Museum beschadigd na botsing met boot

bouwbreed Premium

groningen – De gevel van het Groninger Museum is zwaar beschadigd geraakt toen een rondvaartboot het pand ramde. Het ongeluk gebeurde dinsdagavond. De botsing vond plaats tijdens het aanmeren en was volgens de politie het gevolg van een technisch mankement. Hierdoor raakte het vaartuig onbestuurbaar. Behalve het museum ramde de boot ook een al aangemeerde […]

groningen – De gevel van het Groninger Museum is zwaar beschadigd geraakt toen een rondvaartboot het pand ramde. Het ongeluk gebeurde dinsdagavond.

De botsing vond plaats tijdens het aanmeren en was volgens de politie het gevolg van een technisch mankement. Hierdoor raakte het vaartuig onbestuurbaar. Behalve het museum ramde de boot ook een al aangemeerde rondvaartboot.

De gevel van het museum, dat deels in het water staat, raakte op twee plekken beschadigd. Adjunct-directeur E. de Jonge van het museum zegt geen idee te hebben van de omvang van de schade. In de tien jaar dat het museum op deze plaats staat, is het nog nooit eerder door een boot geramd, aldus De Jonge.

De adjunct-directeur wil zowel met de gemeente als met de eigenaar van de rondvaartboot om de tafel om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen. Het schadebedrag is vooralsnog onbekend. Niemand raakte gewond.

Reageer op dit artikel