nieuws

Hart Nieuwegein voor 900 miljoen op de schop

bouwbreed Premium

nieuwegein – De binnenstad van Nieuwegein wordt de komende twaalf jaar voor meer dan 900 miljoen gerenoveerd en gemoderniseerd. Na jarenlange onderhandelingen heeft de gemeente hierover met winkelbelegger Cório overeenstemming bereikt.

Cório heeft grote belangen in de binnenstad van Nieuwegein, maar kon het met de gemeente maar niet eens worden over de benodigde aanpak van het gebied. “Na veel duwen en trekken ligt er nu een inhoudelijk en financieel akkoord. We zijn nu eenmaal tot elkaar veroordeeld”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Het aantal vierkante meter winkels in de binnenstad wordt verdubbeld, er komen (hoge) kantoortorens, woningen en een nieuw gemeentehuis. Behalve Córius zijn ook andere grote beleggers en bouwers bij het project betrokken.

Reageer op dit artikel