nieuws

Groot zorgcomplex bij Floriadeterrein

bouwbreed

haarlem – In Hoofddorp mag een zorgboulevard worden gebouwd. De bezwaren die de provincie eerder had tegen zon gebouwencomplex zijn aan de kant geschoven.

Voorwaarde voor de nieuwbouw is dat er goede infrastructuur wordt aangelegd en dat groen dat verloren gaat elders in Hoofddorp wordt gecompenseerd. Waar dat zou moeten gebeuren, kon een woordvoerster van de provincie nog niet zeggen. Wel is het duidelijk dat de gemeente opdraait voor zowel de kosten van de infrastructuur als die van de groencompensatie.

Als de gemeente bereid is de kosten te dragen, moet nog wel het streekplan Noord-Holland-Zuid worden gewijzigd. De zorgboulevard, het Spaarne Wellness Park, moet verrijzen op de busparkeerplaats van het voormalige Floriadeterrein.

Als de plannen doorgaan, komen hier voorzieningen voor gezondheid en sport. Het gaat om 8000 vierkante meter voor medische en diagnostische functies en 2800 meter voor sportvoorzieningen. Daarnaast is er plaats gereserveerd voor onder meer een zorghotel en voor parkeerplaatsen. Het gezondheidspark zal een aanvulling op het programma van het Spaarne ziekenhuis gaan vormen, blijkt uit informatie van de gemeente. Het zal vooral in de preventie en voorbereiding en in de nazorg een rol spelen. Daarnaast zullen er functies komen die expliciet op gezondheid zijn gericht.

Bedenker van het plan is projectontwikkelaar Dura Vermeer.

Opmerkelijk

Dat het complex er mag komen is opmerkelijk, omdat Gedeputeerde Staten eind vorig jaar het voorstel van de hand wezen. De argumenten voor de afwijzing waren dat het complex niet past in het streekplan, omdat het een stedelijke voorziening is die een inbreuk betekent in het landelijk gebied. Ook werden problemen verwacht met de infrastructuur. Waarom Gedeputeerde Staten nu �om� zijn, is niet duidelijk. Bovendien betekent het fiat van GS niet dat de zorgboulevard er ook definitief zal komen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Haarlemmermeer moet de besluitvorming daarover nog plaatsvinden.

Reageer op dit artikel