nieuws

Graafmachine kiept Julianakanaal in

bouwbreed Premium

elsloo – Bij snoeiwerkzaamheden op een dijk is een graafmachine woensdag tussen de Limburgse plaatsen Elsloo en Meers het Julianakanaal in gekiept. De 40-jarige bestuurder raakte daarbij gewond. De man, die werkte voor onderaannemer Henssen, was voor Rijkswaterstaat onkruid aan het snoeien. Hoe de machine kon omkiepen, is nog onduidelijk. Volgens getuigen ging de machine […]

elsloo – Bij snoeiwerkzaamheden op een dijk is een graafmachine woensdag tussen de Limburgse plaatsen Elsloo en Meers het Julianakanaal in gekiept. De 40-jarige bestuurder raakte daarbij gewond.

De man, die werkte voor onderaannemer Henssen, was voor Rijkswaterstaat onkruid aan het snoeien. Hoe de machine kon omkiepen, is nog onduidelijk. Volgens getuigen ging de machine plotseling rijden en kwam in het water terecht. De kraan kwam bijna helemaal onder water te liggen, alleen de grijparm stak er nog boven uit.

Toen het voertuig te water raakte, sprong de machinist sprong eruit. Rijkswaterstaat posteerde een boot bij het gevaarte om het scheepvaartverkeer te waarschuwen. Later heeft een grote hijskraan de machine uit het water getakeld.

Reageer op dit artikel