nieuws

Arjen Robbenveld snel speelklaar

bouwbreed

BEDUM – Het Arjen Robbenveld in Bedum is klaar. Arcadis, de leverancier van het voetbalveld aan de Waldadrift, heeft de grasmat overgedragen aan de Noord-Groningse gemeente. De verlichting en banken ontbreken nog. Maar na de zomervakantie wordt het veld officieel en feestelijk in gebruik genomen. De 20-jarige Arjen Robben, de linksbenige dribbelaar die via FC […]

BEDUM – Het Arjen Robbenveld in Bedum is klaar. Arcadis, de leverancier van het voetbalveld aan de Waldadrift, heeft de grasmat overgedragen aan de Noord-Groningse gemeente. De verlichting en banken ontbreken nog. Maar na de zomervakantie wordt het veld officieel en feestelijk in gebruik genomen.

De 20-jarige Arjen Robben, de linksbenige dribbelaar die via FC Groningen en PSV voor 18 miljoen euro werd verkocht aan het Engelse Chelsea, werd vorig jaar uitgeroepen tot talent van het seizoen 2002/2003. Van de Johan Cruijff Foundation, een wereldwijde stichting ter stimulering van de sport, ontving hij als prijs voor zijn prestaties een �Cruijff Court�, een omheind kunstgrasveld van 42 bij 28 meter.

Het Cruijff Court, dan wel Arjen Robbenveld, is bedoeld voor kansarme kinderen die geen mogelijkheid hebben sport op clubniveau te beoefenen. Robben, die zijn carrière begon op een zompig en hobbelig trapveldje aan de Waldadrift, schonk de prijs als dankbetuiging aan zijn geboorteplaats Bedum.

Reageer op dit artikel