nieuws

Wessels verdacht van ontduiking belasting

bouwbreed

den haag – De Belastingdienst verdenkt investeerder D. Wessels, grootaandeelhouder van bouwconcern Volker Wessels, van belastingontduiking. Dat schrijft het tijdschrift FEM Business. Via zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh zou Wessels voor 40 miljoen euro aan belasting en sociale premies hebben ontdoken. Die ontduiking staat in verband met beloningen van J. Kinsella, de voormalige topman van World Online. […]

den haag – De Belastingdienst verdenkt investeerder D. Wessels, grootaandeelhouder van bouwconcern Volker Wessels, van belastingontduiking. Dat schrijft het tijdschrift FEM Business.

Via zijn investeringsmaatschappij Reggeborgh zou Wessels voor 40 miljoen euro aan belasting en sociale premies hebben ontdoken. Die ontduiking staat in verband met beloningen van J. Kinsella, de voormalige topman van World Online. Wessels was grootaandeelhouder van het internetbedrijf, dat later werd overgenomen door Tiscali.

Volgens FEM Business blijkt uit het jaarverslag van Tiscali dat de Belastingdienst een betaling van Reggeborgh aan Kinsella onderzoekt. Over die betaling zou geen belasting zijn afgedragen

Zowel Wessels als Kinsella ontkennen dat ze zich schuldig hebben gemaakt aan belastingontduiking. Directeur A. Vos van Reggeborgh erkent wel dat de Belastingdienst interesse heeft getoond in de beloning van Kinsella.

Eerder werd bekend dat de FIOD Wessels verdenkt van betrokkenheid bij handel met voorkennis. De Tukker haalde vorig jaar Volker Wessels van de beurs.

Reageer op dit artikel