nieuws

Stadskanaal besteedt wijk Waterland 4 toch weer aan

bouwbreed Premium

stadskanaal – De gemeente Stadskanaal gaat de werkzaamheden aan de nieuwe woonwijk Waterland 4 in de Oost-Groningse gemeente definitief opnieuw aanbesteden.

Hoewel de realisatie van fase 5 van de wijk Waterland inmiddels is gegund aan een nieuwe aannemer VOF Aalbers/Krans, moeten er in Waterland 4 nog twee bruggen, een steiger, groenvoorzieningen en bestrating worden aangelegd.

Dat werk ligt door het faillissement van aannemer Simon Benus BV al precies een jaar stil. De gemeente heeft lang geaarzeld met de nieuwe aanbesteding, omdat geruime tijd onduidelijk is gebleven of het bedrijf Simon Benus, dat al geruime tijd bezig was met de klus, al dan niet een doorstart zou maken. De nieuwe aanbesteding moet in principe nog voor de bouwvak rondkomen, zodat het werk meteen na de vakantie kan beginnen.

Het streven is dat de volledig afgewerkte nieuwbouwwijk Waterland 4 in 2007 wordt opgeleverd.

Intussen kan door aannemer Aalbers/Krans alvast volop met fase 5 van de prestigieuze woonwijk in Stadskanaal worden begonnen. Het faillissement van Simon Benus, één van de langst bestaande en meest gerenommeerde bouwbedrijven uit de provincie Groningen, ontstond door foute investeringen in de voormalige DDR, waarbij 7 miljoen euro als sneeuw voor de zon verdween.

Reageer op dit artikel