nieuws

Overijssel staat bouw extra woningen toe

bouwbreed

zwolle – De provincie Overijssel staat negen plattelandsgemeenten toe om binnenkort vijfhonderd extra woningen te bouwen, buiten het Streekplan om. Daarmee komt de provincie tegemoet aan de hoge woningnood voor starters in deze gemeenten. Deze toewijzing van de provincie vloeit voort uit de zogeheten knelpuntenpot woningbouw. De provincie stelde deze geldpot in 2002 in om […]

zwolle – De provincie Overijssel staat negen plattelandsgemeenten toe om binnenkort vijfhonderd extra woningen te bouwen, buiten het Streekplan om. Daarmee komt de provincie tegemoet aan de hoge woningnood voor starters in deze gemeenten. Deze toewijzing van de provincie vloeit voort uit de zogeheten knelpuntenpot woningbouw.

De provincie stelde deze geldpot in 2002 in om de grote druk op de woningmarkt in de plattelandsgemeenten in Overijssel te verminderen. De gelukkige gemeenten zijn ditmaal Zwartewaterland, Staphorst, Ommen, Rijssen-Holten, Dinkelland, Hof van Twente, Tubbergen, Wierden en Twenterand.

De knelpuntenpot geldt voor in totaal negentien Overijsselse plattelandsgemeenten.

Reageer op dit artikel