nieuws

Noord-Brabant past wegen aan voor dieren

bouwbreed Premium

oosterhout – De provincie Noord-Brabant wil op enkele honderden plaatsen langs verscheidene wegen voorzieningen aanbrengen zodat kleinere dieren veilig kunnen oversteken. Het gaat om 216 plaatsen langs 25 provinciale wegen en om in totaal 397 voorzieningen. De provincie heeft daarvoor 20 miljoen euro uitgetrokken. De werkzaamheden moeten in 2007 klaar zijn. De natuur in Brabant […]

oosterhout – De provincie Noord-Brabant wil op enkele honderden plaatsen langs verscheidene wegen voorzieningen aanbrengen zodat kleinere dieren veilig kunnen oversteken. Het gaat om 216 plaatsen langs 25 provinciale wegen en om in totaal 397 voorzieningen.

De provincie heeft daarvoor 20 miljoen euro uitgetrokken. De werkzaamheden moeten in 2007 klaar zijn.

De natuur in Brabant lijdt volgens de provincie ernstig onder de versnippering van natuur- en leefgebieden van dieren. Veel beesten worden doodgereden, als ze in de paringstijd wegen oversteken of op zoek zijn naar uitbreiding van hun leefgebied. Binnenkort wordt begonnen met het boren van acht buizen onder de weg Oosterhout-Gilze Rijen. Deze tunneltjes zijn speciaal bedoeld voor kikkers, padden en salamanders en konijnen, muizen en hermelijnen.

Reageer op dit artikel